pondělí 28. listopadu 2011

Sculpey Granitex


Hmota Sculpey Granitex  je opět polymerová hmota, která se musí zapéct při 130°C stejně jako hmota Super Sculpey. Oproti této hmotě je však tvrdší a díky tomu se s ním dá pracovat za použití mnohem větší síly s tím, že nechtěné otisky prstů na vymodelovaném objektu neuděláme. A pokud přesto, můžeme je vyhladit modelovacím nástrojem, nebo chemie v podobě Sculpey Clay Softeneru, případně White Spiritu.

Já jsem ještě k vymodelované sošce domodeloval oči z hmoty Sculpey Glow in the Dark (zapéká se stejně).

Samotná hmota Sculpey Granitex se prodává v balení, kde nalezneme osm různobarevných bloků hmoty Granitex. Má jediná výtka je v tom, že by bylo lepší, kdyby byly bloky prodejné zvlášť o větším obsahu hmoty. Přeci jen by se hodilo mít po ruce větší množství jedné barvy.

Hmotu můžeme jinak míchat s jinými hmotami Sculpey. Předpokládám, že i s hmotami FIMO (nakonec se zapékají stejně), ale to jsem v praxi nezkoušel.

Na hmotě Sculpey Granitex je dobré to, že barva povrchu je poměrně věrná. a vypadá jako zrnitý kámen. Tato zrna navíc nejsou nijak veliká a hmotu můžeme použít i tam, kde by jejich výrazná velikost působila rušivě. Pomocí barev a washů můžeme barvu dále doladit. Základní barvu povrchu - jinak velmi obtížně dosažitelnou - však neztratíme. Kvalitní hmota, která nabízí to, co její název Granitex slibuje.




Žádné komentáře:

Okomentovat